Sprzęt audio a gwarancja?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Sprzęt audio a gwarancja?

Maicroft, nie czepiaj się...może i na odwrót :P

jedne takie drugie takie trochę inne :lol:

Sprzęt audio a gwarancja?

Czy jeśli Skoda jest na gwarancji ( nowa ) i założy się sprzęt audio ( inne głośniki,
    ewentualnie inne radio,nowa instalacja, wygłuszenie drzwi, subwoofer w bagażniku itd.)
    poza serwisem ( w profesjonalnej firmie car audio ) to można stracić gwarancję?

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

Można. Gdy ja kupowałem swoje auto w 2003r. była adnotacja, ze wszelka ingerencja w instalację elektryczną poza servisem powoduje stratę gwaranacji...tylko nie wiem na co , pewnie na elektrykę i elektronikę.

Żeby nie psuć sobie nerwów, założyłem w servisie kable do wzmaka oraz nowe kable głośnikowe - dałem stosunkowo niedużo a mam w książce wpis , ze montowane w servisie :wink: Chłopaki w servisie (a dokładnie w oddziale gdzie montują alarmy) znali sie na rzeczy i nic nawet nie poniszczyli, także warto było.

Gdy jednak zdecydujesz się na profesjonalistów,też pewnie włos z głowy ci nie spadnie, no chyba , że coś się zchrzani i servis będzie szukał zaczepki :szeroki_usmiech

Zresztą jak masz w planch zrobienie dyskretnego audio, czyli normalnie wszystko umieszczone pod ori zaślepkami itp. to nikt tam IMO specjalnie nie będzie zaglądał

Komentarz

Konkretnie chodzi mi oto czy gdyby auto ewentualnie by się zepsuło, wtedy nie będą szukać dziury w całym.

[ Dodano: Wto 24 Paź, 06 10:58 ]
        U mnie w serwisie to moga jedynie podłączyć radio, raczej niż poza tym.

Komentarz

• arci9
          RS
          • 2004
          • 2007

Tak jak napisałem wyżej, istnieje taka szansa a dodatkowo servis ma takie prawo :evil: , a czy zniego musi skorzystać i czy napewno się połapie że coś było grzebane....?
          Tylko co może się popsuć po złożeniu przez CA okablowania jeśli faktycznie firma się zna?

Komentarz

Zamieszczone przez arci9
            Tak jak napisałem wyżej, istnieje taka szansa a dodatkowo servis ma takie prawo :evil: , a czy zniego musi skorzystać i czy napewno się połapie że coś było grzebane....?
            Tylko co może się popsuć po złożeniu przez CA okablowania jeśli faktycznie firma się zna?
            No właśnie chodzi mi o to, że zepsuje się coś nie związanego z audio, a będą próbować zwalać winę na nie.
            Kolega miał takie problemy u Opla.

Komentarz

• arci9
              RS
              • 2004
              • 2007

Zamieszczone przez Kaszana
              No właśnie chodzi mi o to, że zepsuje się coś nie związanego z audio, a będą próbować zwalać winę na nie.
              Ale co konkretnie? Z elektroniką ? Bo chyba nie w silniku, czy jakieś inne podzespoły machaniczne.... :evil:

BTW: Ile masz tej gwarancji jeszcze?

Komentarz

• Nexus6
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4847
                • Volkswagen

Kaszana, napisz do Skoda Polska o wskazanie ASO, które wykona Ci instalację CA zgodnie z regulaminem PASCA :diabelski_usmiech
                With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

Zamieszczone przez arci9
                  Zamieszczone przez Kaszana
                  Ale co konkretnie? Z elektroniką ? Bo chyba nie w silniku, czy jakieś inne podzespoły machaniczne.... :evil:

BTW: Ile masz tej gwarancji jeszcze?
                  Już nie mam bo kilka dni temu sprzedałem.
                  Zastanawiam się nad zakupem nowej.

Komentarz

• onyx73
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 282

sprzedawca moze zgodzic sie na instalacje sprzetu poza aso i wtedy gwarancja nie jest tracona

Komentarz

• vanguard
                      Classic
                      • 2006
                      • 26

Montowalem kable i glosniki do tylu. W ASO powiedzieli mi, ze jest utrata gwarancji ale tylko na instalacje radiowa. Czyli tylko na te elementy w ktore ingerujesz. Olalem gwarancje ASO bo dogadalem sie w zakladzie audio, ze jak przez dwa lata siadzie mi instalacja radiowa to oni mi to naprawia gratis.

Gorzej jak chcesz wygluszyc drzwi, wtedy ingerujesz tez np. w elektryke i na to tez tracisz gwarancje.

Komentarz

• Nastar
                        Rider
                        • 2005
                        • 460

Hmm , moja Octa mają c 10 miesięcy przeszła operację wzbogacania audio zrobioną własnoręcznie przeze mnie...;-) Wymieniłem wszystko tj. radio , kable, głosniki .Wrzuciłem wzmacniacz i tłumienie drzwi. Jest pewne ryzyko,że do czegoś się przyczepią tym bardziej,że za miesiąc I-szy przegląd auta... Ale na Boga ! W ASO moje radio zamontowali tak,że nawet półkieszeń nie była zamocowana w desce rozdzielczej !!! I oni mi będą mówić jak mam instalować audio w samochodzie ?
                        BTW - zastanawiam się nad lekkim maskowaniem przeróbek przed odwiedzeniem ASO tj. schowaniem przewodów pod maską (zasilanie wzmaka) , wraz z bezpiecznikiem. Reszty chyba i tak nie znajdą... :diabelski_usmiech
                        Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• paf
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 3140

Nastar, oni mówią co źle a co dobrze nie dlatego że sie znają tylko dlatego że są ASO
                          zależy od ludzi w twoim ASO, ale zasada jest taka - jeśli nie ma problemów z autem to możesz i połowę samochodu wymienić, a jak sie problemy zaczynają to już jest sprawa uznaniowa. Jak zwykle brak określonych reguł powoduje bzdurne sytuacje.
                          IMO - maskuj co popadnie bo zasada jest czasami też taka - nie widze nie ma problemu -
                          widzę - o - to jest przyczyna problemów

sad but true

Komentarz

• arci9
                            RS
                            • 2004
                            • 2007

Zamieszczone przez Nastar
                            BTW - zastanawiam się nad lekkim maskowaniem przeróbek przed odwiedzeniem ASO tj. schowaniem przewodów pod maską (zasilanie wzmaka) , wraz z bezpiecznikiem. Reszty chyba i tak nie znajdą...
                            Co się przejmujesz? :diabelski_usmiech Niech się cieszą że wybrałeś ich servis do zrobienia przeglądu To nie jeste ich sprawa co robisz w twoim aucie, jak wszystko będzie ok, to mogą się co najwyżej poślinić A jak jakiś bystracha zauważy zmiany i coś powie, to walnij mu tekst że jest wpis w książce servisowej bo zakładane w ASO :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...